är inne i ett bra drömmande.

Inatt gick jag på folkhögskola och en man gnuggade sitt skägg mot min kind. Jag var fri som en svala och mitt hår var tunt som novemberlöven. Jag dansade med pojkar, flickor, män och hästar. Vi cyklade på grusvägar och hade kilometerlånga hemstickade halsdukar. Vi gjorde lägereldar och drack billig alkohol. Det bodde hundratals, kanske tusentals fjärilar i min mage och de fladdrade och ville ut sådär som när man är förälskad för första gången. Konstant. Nätter som blir söndagsmornar, sängar som fylls av en hop av sovande kroppar, grusvägar som spricker av förhoppningar på våren och skriker av mörker på vintern. Två steg, inte mer än två, utan värmen från någons kropp tätt bakom min egen. 


september blev oktober.

jag är arg, förvirrad och meningslös. 

oktober fyra

Vi har inte setts på länge. Häromdagen när jag väntade på bussen gick en pojke med blå rock förbi och jag tänkte att han skulle passa in i en fransk film. Han skulle kunnat röka en massa cigaretter och sitta på ett cafe och läsa kafka och slänga med sitt halvlockiga hår. Filmen skulle vara svartvit och sådär svår som allt med lockiga rökande pojkar med vackra ansikten bara kan vara. Är det en flicka blir hon ändå bara kallad dekadent. 
-
Sen tänkte jag på den där gången då jag var med honom i den stora skivbutiken och han lade ett exemplar av "Love will tear us apart" i min hand (OBSERVERA VINYL) och sa; "Den här bara måste du köpa!" och det mest kändes som om jag var med i en indie-film. Nästan så att jag var tvungen att se mig omkring, eller nypa mig i armen för att inse att det bara var en tillfällighet, inga kameror runtomkring. Sedan satte vi oss på ett berg och åt baugetter. 
-
Det är höst och jag vägrar sluta använda min vinröda manchesterjacka som jag köpte för några ynka euro i Tyskland. Vartenda höst gör jag så, fryser halvt ihjäl av envishet och spottar på vinterns intrång. 
-
Jag har börjat sticka på en halsduk, den växer och växer under mina händer och snart är den fulländad. 
-
En vän satsar helhjärtat på sin konst, med utställningar och uteliv. En vän skriver en bok och sitter som nämdeman i rätten. En vän kastar sig in i oändligheten och flera vänner har redan flytt hemstadem. Mina vänner lever sina liv och jag har fastnat i mitt. 
-
Men just idag. Just nu. Känns det ganska ok. 

RSS 2.0