måndag 17 december

Det var två dagar innan DEN dagen och du drog mig ur stora påslakan för att cykla och skapa nya skrapsår på knäna. Vi cyklade och ditt hår låg flottigt kring ansiktet och ditt leende var lika intensivt som det skulle komma att vara på dagen om två dagar. Du cyklade snabbt och skrek med hes kråkröst ”Far och flyg åt helvete!” följt av ett fräknigt ansikte som brast ut i skratt som så många gånger när du sa denna fras.

-

När vi nått sandbädden kastar du oförsiktigt ifrån dig cykeln och springer så tafatt mot vattnet att du trillar tre komma fem gånger. Jag står kvar med min gröna monark och iakttar dina krumsprång. Ställer varsamt monarken jämte din slängda cykel och tar försiktiga springsteg med smala vrister fram till dig. Till vattnet. Till sommaren och till friheten som det innebär att dela ljusa sommarmornar med dig och stranden. Utan de andras irriterande blickar, utan de andras nedlåtande kommentarer.

-

Men den där dagen om två dagar kommer något att förändras. Vi kommer efter den dagen om två dagar tänka tillbaka på mornarna vi spenderat på sandbädden som något surrealistiskt. Något orealistiskt. Lite som en dröm. Suddiga minnen om livet som det borde vara och friheten. Friheten.

-

Du gick med beslutsamma steg ut i vattnet till dess att vattenytan smekte din navel innan du stannade tvärt. Du gjorde alltid så, vände dig om igen och gick klumpigt genom det blöta vattnet mot mig. Gick alltid lite för nära, stirrade lite för hårt. Fick mig att vilja ta dig och hålla dig hårt. Fick mig att vilja slå dig på käften eftersom du så förbehållslöst bar friheten i dina händer för varje steg du tog på stadiga anklar. Mina anklar var så smala, så otrygga.

-

Två dagar före DEN dagen var allt som det varit hela sommaren men ändå totalt annorlunda. Du lät sanden falla igenom din öppna handflata och du plockade snäckor vid vattenkammen och allting var så totalt annorlunda. Fem, det var fem snäckor. Du la de fem snäckorna i fickan på dina jeansshorts och jag förundrades alltid över hur du fick plats med fler saker där inuti. Fickan som du fyllt med skräp sedan den första dagen vi sågs den där sommaren. Skräpet som du kallade souvenirer från en bra tid. Du drog upp handen ur fickan och de fem snäckorna hade fått sin plats där inuti. Du kastade med huvudet så dina smutsiga lockar flög omkring ditt ansikte och snart så kom den där dagen om två dagar som skulle göra att vi skulle tänka på denna dag som en dröm. 


om du vill så vill jag och du tar ena armen om min midja och drar mig fram emot dig

Det skulle kunna bli något stort av det här, något storslaget kanske. Eller det kanske är att vara överdramatisk. Åtminstone en liten bit av tankar som virvlar omkring på ett mer eller mindre strukturerat sätt nedtryckt i ord. Handryckta små kommentarer ryckta ur sitt sammanhang och monologer helt utan sammanhang. Problemet är bara jag och min oförmåga att välja. Men jag vägrar rädsla inför framtiden och jag vägrar att inte lita på min egen förmåga och på andras gästvänlighet. För snart är det där, frihetstupet och jag ska välkomna det med öppna armar och kasta mig ut i den eviga friheten som endast begränsas av tillfälligheter, nödvändigheter och arvsanlag. 
Ska jag sluta låtsas att jag är förvirrad nu när jag egentligen är bestämd och målinriktad. Medveten. Fastän allt känns så svårt ibland när man traskande går genom skräpiga städer där människorna endast fungerar som statister i det liv som jag lever. De ska veta att snart finns jag inte längre kvar. Snart är jag glömd. Och ingen kommer att falla ens en tår, för det gör inte jag. För ingen kommer någonsin att komma ihåg mig när jag försvunnit härifrån och det känns så underbart att jag inte kan låta bli att få svindel av tanken. Snart är det vi.
Framtiden och jag. 

sådant som inte skulle finnas här men ändå blev till

Nu gör jag en lista som jag hittade hos Felicia, för hon hade svarat så bra så jag blev också sugen. 

 

Vilken är din favoritfärg? 
Gillar olika färger på olika saker. Kläder ska helst vara mörkblå, skrivböcker ska vara gröna,

Prickigt, rutigt eller randigt?
Randigt, men är kinkig med ränder som inte är så som jag vill ha dem.

Vilken parfym använder du? 
Blandar mellan två, kallar den ena fräsch och den andra mystisk.  


Ditt favoritläppstift? 
Fick ett orange-aktigt av mamma men insåg att jag nog inte passar i läppstift ändå.
 
 

Har du någon gång haft måtangest, hur är det idag?
Nej, Mer kanske illamående efter att ha ätit mängder, men det måste nog alla ha varit med om. Mat är gott och äts med förnuft och glädje. 

Vad använder du för underkläder? 
Har verkligen vanliga underkläder, men har några få vackra skapelser.
 
Vad använder du för eyeliner? '
H&M
 
 
Dina bästa skönhetstips? 
Ät, sov, tvätta dig, knarka inte. (kommer låta Felicias svar kvarstå eftersom det var så himla bra!)
 
Vilken är din finaste klänning? 
Min finaste klänning är nog en vinröd sammetsklänning som får mig att känna mig som en disneyprinsessa (Har fått den kommentaren en gång när jag använt den faktiskt.) Den är dock så tajt och så skör att jag knappt vågar använda den.
 
 
Vilken är din favoritbok?
Populärmusik från Vittula av Mikael Niemi, försöker läsa den någon gång varje år. Sen ungefär allt av Jonas Gardell.
 
 
 
Vad äter du för vardagsfrukost? 
Har oftast 10 minuter på mig från att jag går upp tills jag måste gå till bussen så brukar köpa frukost i skolan eller äta något på vägen till bussen. Men på tisdagar äter jag och mamma frukost på kulturhuset. 
 
 

Vad spenderar du helst en ledig dag med? 
Då vill jag helst vakna i en ny stad tillsammans med mina bästa vänner. Gå vilse och hitta något alldeles spektakulärt av misstag, hitta en klänning som sitter perfekt på second hand, och skratta tills jag inte kan stå upp. Gå på en rolig klubb, dricka drinkar, dansa och träffa nya kompisar. (Felicias finurliga svar får kvarstå)

 
Hur lång är du? 
Lite längre än 170cm skulle jag tro.

Roligaste skolämnet? 
Filosofi och Formgivning.

Hur många relationer har du haft i ditt liv? 
Haha. 

Får vi se en bild på dig osminkad?
Är osminkad ungefär jämnt, så i princip alla bilder. 
 
 
Tycker du om disneyfilmer? 
Vissa, men långt ifrån alla. 
 

Hur var ditt första hångel? 
Haha, det var lite konstigt men lite gulligt!



Om du bara fick äta en färg på mat för resten av ditt liv, röd, grön, beige, gul eller blålila, vilken skulle du välja då och varför? 
Gul, eftersom större delen av det som jag gillar är gult, kolhydraaater, 

 

När grät du senast? 
När allting var hopplöst för kanske 2-3 veckor sedan. 
 

Vilken är din favoritstad i världen? 
Stockholm eftersom det är min tillflyktsstad. Göteborg eftersom det är lättillgängligt. Lorano eftersom det är bara min familjs, London eftersom alllllt finns där, Berlin eftersom man kan dricka white russians tills det blir morgon. Florens eftersom den bästa paninin finns där.

 

Vilken kroppsdel är du mest nöjd med hos dig själv? 

hmm. Är lagom nöjd med det mesta, men mina ben kanske. 

Vad faller du för? 
Någon som har skägg. Nej, jag vet inte, men humor är viktigt, ironi och eskapism. 

Och vad tror du att andra faller för hos dig? 
Ingen aning, Brukar mestadels få höra lama kommentarer från snubbar och flickor som raggar. 

 

Och till sist – vad önskar du just nu?
Att jag snart ska få kalla en ny stad för min, mitt. Mitt riktiga hem. 


hej tisdag

Vill kapitulera, helst nu på sekunden.
Vill ha en skäggig man att pussa på när jag känner för det.
Vill flytta till ett land fyllt av pubar och trenchcoats.
Helst nu på sekunden.

RSS 2.0